Χαιρετισμός Προέδρου

01/09/2019

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης σας καλωσορίζουμε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ΄ Αρωγή»  με θέμα:  «Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Πολιτισμικές Πρακτικές και Κοινοτικές Παρεμβάσεις».

Το συνέδριο «Επ’ Αρωγή» για 9η συνεχόμενη χρονιά αποτελεί σημείο συνάντησης, επιστημονικής διερεύνησης και γιορτής των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας  των Περιφερειών και των Μονάδων  Κοινωνικής  Φροντίδας.

Στα θέματα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι καλές πρακτικές κοινωνικής ένταξης  μέσα από δράσεις πολιτισμού καθώς και η συμβολή του πολιτισμού στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Παράλληλα το Συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη  των σύγχρονων θεωρητικών και εμπειρικών προσεγγίσεων που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας έμφαση σε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, σεβόμενοι τα δικαιώματα των χρηστών των κοινωνικών υπηρεσιών.

Οφείλουμε σήμερα να διευκρινίσουμε με σαφήνεια τον τρόπο που ο πολιτισμός και οι πολιτισμικές πρακτικές μπορούν να σταθούν απέναντι σε κάθε είδος διακρίσεων σε όλο το κοινωνικό φάσμα. Παράλληλα οφείλουμε να εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα σε πολιτισμικά αγαθά, προάγοντας τη συνύπαρξη και τη συνδημιουργία και βάζοντας ως προτεραιότητα τον πολιτισμό ως στάση ζωής χωρίς διακρίσεις.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την αποϊδρυματοποίηση και μέσα από αυτό το δρόμο. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσες και όσους δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία του συνεδρίου καθώς και το σύνολο των εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, αφού η δική τους υπερπροσπάθεια είναι καθοριστική για την πραγματοποίηση των δράσεων που προάγουν τους στόχους μας.

 

H Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Κ.

 

ΓΙΑΜΑΛΑΚΗ ΝΙΚΗ