Χαιρετισμός Προέδρου

26/09/2018

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, σας καλωσορίζω στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο ‘’Επ’Αρωγή’’ με τίτλο ‘’Κοινωνική Πολιτική και Κράτος Πρόνοιας μίας Κοινωνίας σε μετάβαση‘’.

Ένα συνέδριο, θεσμό , που για 8η συνεχή χρονιά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου της χώρας μας, και όχι μόνο, για την Κοινωνική Πρόνοια.

Η προσπάθειά μας , τόσο του Υπουργείου όσο και των Κέντρων, σε μια εποχή και με μια Κοινωνία που έχει υποστεί την βαρβαρότητα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης τα τελευταία χρόνια, κάνει βηματισμό προς τα μπρος. Στοχεύει στην πρόληψη και την ενημέρωση, καθώς και στη μεγαλύτερη κι αποδοτικότερη συνεργασία με όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια της εθελοντικής αρωγής, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την κάλυψη των αυξημένων κι επιτακτικών κοινωνικών αναγκών. Μια στοχευμένη προσπάθεια με απώτερο σκοπό την αποασυλοποίηση και κατά συνέπεια την ομαλή κοινωνική ένταξη των ωφελούμενών μας.

Μοναδικός γνώμονας λοιπόν του Συνεδρίου, είναι  να δείξουμε εκείνους τους δρόμους που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση των στόχων αυτών, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή διαβίωση των ωφελούμενών μας, τόσο εντός των κόλπων των Παραρτημάτων μας , αλλά και με μία δυνατή προοπτική εκτός αυτών. Σε μία Κοινωνία που βάλλεται διαρκώς και ποικιλοτρόπως και υφίσταται τόσες ταλαντεύσεις , πρωταρχική μας έννοια πρέπει να είναι οι ομάδες των ατόμων εκείνων που χρήζουν άμεσης στήριξης και ενδυνάμωσης.

Καλή επιτυχία στο Συνέδριο και πολλές θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν  στην πραγματοποίησή του, αλλά κι όλους όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

 

Η Πρόεδρος

του Διοικητικού Συμβουλίου

του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

 

Γιαμαλάκη Νίκη