11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επ΄ Αρωγή

 

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’Αρωγή» στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2022, με θέμα: «Διαστάσεις, Δομές & Πρόσωπα της Φροντίδας» στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στα Χανιά.

 Το Συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, ενώ παράλληλα θα παρέχεται δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

 Στόχος του Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση για ζητήματα που αφορούν το χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, η επικαιροποίηση των επιστημονικών πρακτικών και η ανάδειξη των πολιτειακών παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον ευάλωτο πληθυσμό. Πρόθεση της φετινής διοργάνωσης, εξετάζοντας παράλληλα τα πλαίσια και τις πολιτικές της Κοινωνικής Πρόνοιας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, τις πρόσφατες θεωρητικές και ερευνητικές εξελίξεις και τα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία COVID-19, είναι να εστιάσει στην εξέλιξη των προγραμμάτων και πρακτικών στους χώρους της Κοινωνικής Φροντίδας. Εκτός από τον ευάλωτο πληθυσμό, θα βρεθούν στο επίκεντρο οι φροντιστές και το προσωπικό των σχετικών μονάδων φροντίδας με απώτερο σκοπό την εκπαίδευση και υποστήριξή τους.

 Το Συνέδριο «Επ’Αρωγή» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και απευθύνεται στο σύνολο των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας, σε πολιτειακούς και αυτοδιοικητικούς Φορείς, στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, σε ειδικούς επιστήμονες του χώρου της υγείας και πρόνοιας, καθώς και σε ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Για την εγγραφή στο Συνέδριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο μέσω διαδικτύου μπορούν να συνδεθούν μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022: 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022: